Wednesday, August 04, 2010

hai.. inilah nasib ku

sabar tu separuh daripada iman.. ramai yg dah tahu pasal tu... mmng betul, bila difikirkan kembali.... kerana kesabaran yg tinggi, kita dapat didik dii kita jd orng berguna.

tp itu la.. bila setiap kali ade dugaan, hati ini sayu sungguh!... ade saja benda yg menjadi beban terpaksa di pikul, dan semua itu menjadi duri dalam daging yg sgt berbisa... x semua orng sanggup berdepan, dan aku adalah salah seorng daripada mereka.

stress... itu perkara yg paling aku x suka.. sedih, perit dan sungguh terhina.. alhadulillah dengan kesabaran jua la... kesedihan itu dapat diatasi...

cerita pasal bulan ni... mcm2 cerita yg aku rasa geram, sakit hati dan paling x suka melibatkan perasaan...

planning bulan ni, nk bayar hutang...join family ke pennag dan mcm2 lg, tetapi x sangka2 bila service kereta, tayar kereta pk dan botak... kalau aku dapat tnya takdir, nk saja aku tnya.. kenapa time ni jgk... tunggu la masa aku betul2 ade duit... x lah aku rasa hampa sgt dgn kewanganku bulan ni.. tp siapa la kita kn.. Allah lebih berkuasa..

bab2 lain pk, sama lah, pasal duit... nk repair rumah, bayaran bil2, dan sebagainya yg antara lain buat aky rasa kalau mcm ni baik aku duk diam sahaja... x payah guna apa2... menyakitkan hati sahaja.

Tp kerana kesabaran.. aku 'halal' kan sahaja benda2 tu.. buat2 x nmpk.. seolah2 aku
ni lebih duit...

kadang2 aku terpikir... aku yg x pandai urus duit ke atau gaji aku yg kecik... ops ini isu sensitif ni... rasanya kedua2 yg betul.. bialah.. soal ni .. aku kena berkopromi sikit.. x leh nk salahkan sesiapa.. dh takdir.. jiwaku di sini.. blom terpikir nk tukar haluan.. kawan2 byk yg ckp... hijrah la.. nnti masyukkkkkkk.. berganda2 katanya..

ye la.. mungkin bukan itu persoalan utama aku.. setiaku di tempat tu sebab aku masih bergumbira bersama warga di situ.. jika keadaan tidak mengizinkan lagi aku di situ...mungkin aku jua akan angkat kaki.. tp bukan dlm masa terdekat.

sampai di sini.. jumpa lg.. pengalaman lepas balik penang nanti...

No comments:

Post a Comment

thnks for your comment...